Kategóriák
Hírek
2018.01.05 14:04
Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Blog
2019.04.03 12:20

Bútorfestés, bútorfelújítás kezdőknek

Bútorfestés, bútorfelújítás kezdőknek

 

bútorfestés-felújítás-kezdőknek

Hogyan vágj bele életed első bútorfestésébe?

 

Számos gyönyörű képet találhatsz a Pinteresten “Furniture makeover” címszó alatt, csodálatosan lefestett, felújított bútorokról. Egy régi bútor ily módon átalakítva igazi ékköve lehet otthonodnak!

Talán nálad is van néhány olyan bútor, ami már divatjamúlt, esetleg örökölted… aminek van funkciója, viszont küllemében kívánnivalót hagy maga után. Olyan is előfordulhat, hogy a bolhapiacon vagy lomtalanításkor beleszertesz egy bútorba, vagy akár csak a formájába, de ráfér egy kis felújítás. Nem kell megijedni, egy kis kézügyességgel te magad is felújíthatod őket!

 

 

Kezdő bútorfestés “gyorstalpaló”

Összeállítottunk neked egy kis bútorfestési útmutatót, hogyan érdemes belevágni.

  • Első munkának érdemes lesz egy kisebb bútort választanod. Legyen ez egy szék, egy polc vagy akár egy kisebb tárgy, pl. képkeret, tükör, gyertyatartó.…. Ha elfogadsz egy tanácsot, akkor az első munkához olyan bútort válassz, amit nem kell javítani, csiszolni.

  • Időtényező: Sosem annyira egyszerű és gyors a folyamat, amilyennek először látszik. Hagyj bőségesen időt a festéshez. És az idő kapcsán fontos még azt is megjegyezni, hogy 2 réteg festése között mindig tartsd be a festék dobozán olvasható száradási időket!

  • Legyen elegendő helyed, ahol a bútorodat körbefestheted, ahol száradhat. Ahol nem zavar senkit a festékszag, ahol nem mész neki a frissen festett felületnek. Nálam a bútorfestés például legtöbbször a garázsban zajlik. Ez idő alatt az autó garázson kívül “lakik”.

  • Mielőtt hozzáfogsz, szerezd be a megfelelő színű és mennyiségű festéket,(https://kezmuvesellato.hu/spl/891938/Dekorfestek) mert ha menet közben fogy el, akkor napokat csúszhat a megvalósítás. (1 nm felületre kb. 130 ml festék szükséges) Ecsetekre és hígítóra is szükséged lesz.

  • Festés előtt kell egy alapos portalanítás és tisztítás is. Apróbb javításokhoz pedig használj fatapaszt.

Milyen festéket érdemes használni?


Alapozót és festéket lehetőleg egy termékcsaládból válasszunk.

A Kézművesellátó ajánlata a Dekor Paint Soft termékcsalád. Érdemes megnézni a színválasztékot!  Biztosan megtalálod majd a számodra megfelelőt! Termékek (https://kezmuvesellato.hu/spl/891938/Dekorfestek)

  • Kezdjünk az alapozással/strong>. Kibontás előtt alaposan rázzuk fel a dobozt. 1 vagy két rétegben (felület minőségétől függően) vigyük fel a fa felületre az alapozót. Várjuk meg az egyes rétegek közötti száradási időt.

  • Pentart Dekor Paint Soft dekorfestékkel vigyük fel a színt is a bútorra 2 rétegben. Így egyenletes, jó minőségű fedést kapunk. A festék kellemesen sűrű, és rendkívül szépen fed.

  • Majd pedig a festék megszáradása után szintén a termékcsaládba tartozó lakkal zárjuk a felületet. Attól függően, hogy mekkora használatnak lesz a bútor kitéve, akár 2 réteggel is érdemes zárni.

Ha az alapokat elsajátítottad, akkor irány a haladóbb szint! Lehet antikolni, stencilezni, egyéb módon díszíteni. :-)

Webáruház készítés