Színes csipeszfigura készítés – Ötletek gyerekeknek!

Színes csipeszfigura készítés – Ötletek gyerekeknek!
20 May, 2019

A színes csipeszfigura készítés az egyik legegyszerűbb kreatív tevékenység, így a kisebb gyerekek is bátran részt vehetnek benne, hiszen ők is könnyedén sikerélményhez jutnak.

Rengeteg ötlet megvalósítható a csipeszfigurákkal, a lehetőségeknek csak a fantázia szabhat határt. Lássuk, mit érdemes tudni a munkálatokról!

Kreatív alapanyagok:

A készítés folyamata:

 1. A dekorgumik fantasztikus színválasztékának köszönhetően bármilyen mintát megálmodhatunk, szépen passzolnak egymáshoz a színek. A figurákat gyorsan el lehet készíteni, ezért minden évszakban, gyakorlatilag bárhol lehet velük dolgozni, ahol egy asztal rendelkezésre áll. Mielőtt azonban belevágnánk ollóval a gumiba, érdemes egy ceruzával felrajzolni (helytakarékosan) a mintát, így sokkal könnyebb lesz az ollóval haladni a vonalon.
 2. A kisebb gyerekek számára a felhő, a virág, vagy a napocska ideális forma lehet, míg a nagyobbak a pepecselősebb minták mellett is dönthetnek. Akár a fiúk és a lányok szobájának színéhez is lehet igazítani a csipeszfigurákat, bár az az igazság, hogy nagyon mutatós, ha a végeredmény színes, és változatos.
 • A körbevágás után a csipeszfigura készítése már nagyon egyszerű feladat, csak egymásra kell ragasztani az egyes részeket, majd a végén a csipeszre. A száradási idő 10-15 percnél nem több.
 • A figurákat angol szavak tanulásához, heti emlékeztetőkhöz, vagy a napi feladatokhoz is lehet használni, de a szakköröket és a sportversenyek idejét is ki lehet tűzni egy párszáz forintos parafatáblára, vagy fémvázas formára.
 • A végeredmény magáért beszél, jó ránézni a csipeszekre, amelyek immár vidám és színes öltözetben mosolyognak ránk.

 

Hasznos tanácsok:

 • A dekorgumi vágásához tulajdonképpen bármilyen ollót lehet használni, aminek egy pici éle van, mert nagyon könnyű a formákat kialakítani.
 • A ragasztóhoz érdemes vékonyka ecsetet használni, hogy az apróbb munkákat is könnyű legyen végezni. Nem baj, ha a kezünkre is cseppen belőle, ugyanis vízzel a bőrünkről és az ecsetről is pillanatok alatt lejön a ragasztó.
 • A dekorgumira alkoholos filccel is bátran lehet rajzolni, elfolyni nem tud a filc, és a színét sem issza be az anyag.
 • Aki próbált már csillámporral dolgozni, az tudja, milyen idegőrlő utána feltakarítani. A csillámos dekorgumiról szerencsére nem hullik a csillámpor, így nem marad még csillámos a jövő hét is, amikor már javában használjuk a bájos figurákat. Ez nagyon nagy előny, és sok kellemetlenséget megelőzhetünk vele.
 • A ragasztót érdemes hagyni nyugalomban száradni, mert amíg folyékony, könnyen elmozdulnak egymáson a lapok!
 • A ragasztó száradás után átlátszó lesz, így ha a csemeték ki is mennek a vonalból, az eredmény tökéletes lesz!
 • A figurákat elrontani nem lehet. Minél ügyesebben használják a gyerekek az ollót, annál mutatósabb lesz az eredmény is.

Nekünk a dekorgumi az egyik kedvenc alapanyagunk, nem véletlenül. Aki egyszer kipróbálja, milyen vele dolgozni, az biztosan előszeretettel veszi kézbe második, harmadik és századik alkalommal is!

Kellemes alkotást kívánunk!


Ez a termék jelenleg nincs raktáron, de kérhetsz rá értesítést az e-mail címed megadásával és jelezni fogjuk ha újra elérhető.

Név
E-mail