Kategóriák
Hírek
2018.01.05 14:04
Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Blog
2017.10.17 08:03

KELLÉKEK SZAPPANKÉSZÍTÉSHEZ

Képtalálat a következőre: „soap making free foto”

 

 

Mielőtt nekivágnál a nagy kalandnak, szeretnék segíteni Neked, hogy mi mindenre lesz szükséged, akkor, ha a szappankészítés izgalmas hobbiját választod szabadidős tevékenységnek.

Amint arról talán már hallottál, a természetes szappan a zsiradékok lúggal történő elszappanosításakor létrejövő kettős természetű, szakszóval felületaktív anyag – azaz képes kapcsolódni mind a zsíros szennyeződésekhez, mind a vízhez, ebben rejlik tisztító ereje.

Miután a nátronlúg, ami majd a munkádhoz kell egy igen veszélyes vegyület, ezért megfelelő felkészültség nélkül nem ajánlott a vele való munka, ám a rutint könnyen megszerezheted, ha például első körben elvégzel egy szappanos tanfolyamot.

Természetesen itt, a blogban is szó lesz arról egy következő bejegyzésben, hogy mire kell figyelni ezzel kapcsolatban.

Az elmondottakból logikusan következik, hogy a beszerzendő kellékek listáján első helyen szerepel a megfelelő védőfelszerelés: kötény, védőkesztyű és védőszemüveg.

A digitális mérlegen fogod kimérni az alapanyagokat, ha nincsen már egyébként is a konyhádban, akkor azt is meg kell majd venned. Szükséged lesz még 18/10-es rozsdamentes acél és / vagy hőálló műanyag keverőkanalakra, edényre, amiben a masszát elkészítheted, egy olyan lábasra, amiben magukat az olajokat tudod majd melegíteni. A lúgoldatot a legjobb egy füllel rendelkező, hőálló üvegedényben (Pyrex) elkészíteni, vagy a jó minőségű rozsdamentes acél edény, esetleg hőálló műanyag kancsó lehet a megfelelő választás. Fontos, hogy zárt edényt sose használj ilyesmire!

A nátronlúg reakcióba lép az alumíniummal, cinkkel és titánnal, a fát szétmarja – ezt mindenképpen tartsd szem előtt az eszközök válogatásánál. Nem árt, ha lesz kéznél laborhőmérő, tehát ezt is írd fel gyorsan a listára!

 A massza keveréséhez a botmixert ajánljuk, ha többféle, színes masszával szeretnél majd dolgozni, akkor ehhez külön kis keverő edénykék szükségesek. Ha elkészült a massza, azt formába kell önteni, ami lehet tömb vagy tepsi öntőforma, de lehet kapni szebbnél szebb kis mintás szilikonokat is ilyen célra.

     Végül az alapanyagok: desztillált, vagy ioncserélt víz, nátronlúg, zsírok, olajok, színezékek és illó- vagy illatolajok ízlés szerint… Az első szappanod elkészítéséhez ajánljuk figyelmedbe a kínálatunkban kapható kezdő szappankészítő csomagunkat ingyenes recepttel – de még ne vágj bele a dologba! Várd meg a következő szappanos bejegyzésünket!

Webáruház készítés