Kategóriák
Hírek
2018.01.05 14:04
Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Blog
2018.07.03 17:03

MOSÓPORT HÁZILAG? IGEN!

     Sok éve mosok saját készítésű mosóporral és kiválóan működik.

Persze nem vagyok túl „finnyás típus”, nem akarom a ruhákat kímélő üzemmódban kizárólag 40 fokon mosni, jó nekem a 60 fok is mind a színes, mind a fehér ruhákhoz. És nem teszek különbséget sem; mindent ugyanazzal a mosóporral!

Jobb ez így, amit én készítek, az nincsen teli sem töltelék anyaggal (a rentabilitás szellemében), sem különféle agresszív enzimekkel, amik (állítólag) a különböző típusú foltokat hivatottak az ipari mosóporok esetében eltávolítani, és a maga természetes módján klór- és foszfát, illetve mindenféle ipari tenzid mentes…

 Hogy hogyan jött ez a mosópor készítés?

Amikor elkezdtem natúr kozmetikumokkal, illetve főként házi szappanokkal foglalkozni, folyton böngésztem a neten új ötletek után. Természetesen a bolti mosóport is szerettem volna kiváltani valamivel, az első dolog, ami szembejött, az a házi készítésű mosógél volt szappanreszelékből.

Kezdő lévén még nem teljesen voltam tisztában a dolgok működési elvével, meglepve tapasztaltam, hogy a blogokon agyon dicsért házi „mosógélből” a nátronszappan egy nap állást követően egyszerűen kiválik; alul a víz, tetején a kocsonya. Na nem. Ez már nekem túl házi.

Valami olyan kell, ami jól működik komolyabb szennyeződések esetén is, gondolni kell a kemény vízben történő mosásra is, tehát a vízlágyításra (a mosószappan önmagában kevés), a folttisztításra a lehetőségekhez mérten természetesebb alternatívát választva, mint az enzimek (amikhez egyébként az ember lánya nem feltétlenül jut hozzá a boltok polcairól).

A mosódió ötlete sem tetszett, mert nem túl környezetbarát Indiából ideutaztatni a mosószerünket, miközben az utak szélén tele vagyunk gesztenyefákkal… és a gesztenye pont olyan jó, mint a mosódió, ha nem kell nagyon nagy piszkot eltávolítani a ruhából.

     Ha viszont mégis… Mondjuk a gyerek belehempergett a zöld fűbe az újonnan vásárolt fehér melegítő nadrágjában…? Az én megoldásom egy kis „előkezelés” a jó házi mosószappannal, majd be a gépbe a házi mosóporral, amiből egyszerre mindig 10 kilót készítek el, adagolni pedig ugyanúgy adagolom, mint bármely más bolti mosóport szoktak (tehát nem kell belőle se több, se kevesebb).

Az összetétel:

4,5 kg mosószóda

3,8 kg szódabikarbóna

1 kg mosószappan reszelék

700 g nátrium-perkarbonát (fehérítő só a hírneves „oxigénes” folttisztítás jegyében! :))

     Szeretnéd illatosítani? Semmi akadálya; már nagyon kis mennyiségű illatanyaggal vagy illóolajjal tartós eredményt érhet el az ember.

Egy tanács: a mosógépnek közvetlenül a dobjába adagold, mert könnyen beleköt a gép mosószer adagolójába, ha csak egy kis vizet kap.

Használd egészséggel!

Webáruház készítés