Kategóriák
Hírek
2018.01.05 14:04
Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Blog
2018.07.12 22:47

MIRE JÓ A TUSSAH SELYEM?

      Kínában, Indiában, Japánban, Afrikában és Észak-Amerikában számos faja él a pávaszemek (Saturniidae) családjába tartozó lepkéknek, melyek mirigyváladékát felhasználva, ugyanúgy, mint a csak tenyésztésben élő selyemlepkénél, vadselymet állítanak elő. Annak ellenére, hogy a tussah selyem a vadselymet jelenti, tehát eredetileg a természetben gyűjtött gubókból készítették, ma már a legtöbb tussah selyem szintén kereskedelmi célokra tenyésztett hernyóktól származik. A vadselyem durvább és sötétebb színű a klasszikus hernyóselyemnél.

    A selyem és a már oldott állapotban kapható folyékony selyemprotein közkedvelt kozmetikum alapanyag, igazi luxus érzetét kelti az összetevők listáján.

Aki már próbálta a selymes szappanokat, az tudja, hogy valóban érezhető a különbség, gyönyörű fény jellemzi őket és sikamlós, simogató érzetűek a bőrön. A selyem fehérjéi és a gyapjú rendkívül gazdagok szerinben, mely az emberi szervezetben a folsav előanyaga, a selyemproteint krémekbe elsősorban a szerin vízmegkötő képessége miatt teszik (nedvesítő anyag).

Szappannál hozzávetőleg 2 gramm vadselymet oldhatunk fel a friss, még forró lúgoldatban – ebben az esetben ne hűtsük rögtön a lúgoldatunkat, kevergetés mellett várjuk meg, míg a selyem teljesen feloldódik benne. (Ha folyékony selymünk van, azt szalagfázisnál mintegy 5 %-ban keverhetjük a masszához.)

A recept:

400 g olíva olaj

200 g pálmazsír

200 g kókusz zsír

100 g repce olaj

75 g kakaóvaj

25 g ricinus olaj

 

A lúgoldathoz:

380 g desztillált, vagy ioncserélt víz

140 g NaOH

2 g tussah selyem

 

(Szalagfázis: ízlés szerint színezzük és illatosítjuk a masszát.)

 

Buborékos szép napokat, sok szappant és sok örömet a készítésük közben! J

Webáruház készítés