Kategóriák
Hírek
2018.01.05 14:04
Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Blog
2018.05.03 11:02

KRÉMESEN SZÉP AZ ÉLET!

   

  Ígértem egy emulziós receptet az előző bejegyzésben – vágjunk hát bele!

Egy könnyed, olivem emulgeátorral készült házikencét fogunk ma együtt elkészíteni! (Mennyiség: 100 gramm)

 

Az első lépés a higiénia! Készítsük elő az eszközöket egy papírtörlőre, majd 70% -os gyógyszertári alkohollal fertőtlenítsünk!

Mérjük ki egy főzőpohárba a zsírfázis azon elemeit, melyek nem hőérzékenyek!

7 g jojoba olaj

5 g avokádó olaj

(Ehhez adhatjuk a gélképzőt: 0,2 g xantánt, ami ugyan vízoldékony, de így csak akkor kezd majd vizet felvenni, amikor a zsírfázishoz hozzáadjuk a vízfázist, a krémet már folyamatosan keverjük, így kisebb lesz az esélye, hogy a gélképző csomósodjon.)

Adjuk hozzá az emulgeátort és a konzisztencianövelő anyagot a zsírfázishoz!

4 g olivem

2 g cetil- alkohol

Mérjük ki külön főzőpohárba a vízfázis elemeit!

70 g desztillált víz

3 g glicerin

0,5 g allantoint oldjunk fel a vízfázisban!

Az allantoin egy gyulladáscsökkentő, hámosító, vízoldékony hatóanyag, 0,5%-ban alkalmazható a különbőző bőrön maradó kozmetikumok részeként.

A vízfázist és a zsírfázist tartalmazó főzőpoharainkat helyezzük a forró vízfürdőbe, s addig melegítsük  őket folyamatos kevergetés mellett (ehhez egy pici kézi mixer jó megoldás), míg a zsírfázis elemei felolvadnak, illetve a két fázis azonos hőmérsékletűvé válik. Ekkor adjuk a hőérzékeny shea vajat a zsírfázishoz:

5 g shea vaj

Miután a shea is megolvadt, a két fázist folyamatos keverés mellett összevegyítjük. Az emulzió kialakulása, homogén szerkezetűvé válása után az edényt állíthatjuk akár hideg vízbe is a további keverés idejére, hogy a krémünk elérje a végső konzisztenciáját.

Adjuk hozzá a további hatóanyagokat, vitaminokat!

2 g pantenol

0,5 g E-vitamin

Korrigáljuk a krém kémhatását 3 csepp tejsav hozzáadásával (erről még később, a tartósítással és a pH méréssel kapcsolatban beszélni fogunk.)

Tartósítsunk! (Ez a lépés semmi esetre sem hagyható el, nélküle a krémben elszaporodó mikróbák és penészgombák komoly bőr- és egyéb egészségügyi problémákat okozhatnak!!!)

0,8 g Cosgard

Az illatanyagot én a legszívesebben elhagyom egy natúr kozmetikumból, mert a bőrnek funkcionálisan nincsen rá szüksége, de ha valakinek fontos, hogy a krémjének „az élvezeti értékét” ezáltal növelje, természetesen tehet bele egy-két cseppet a kedvencből. Ebben az esetben tájékozódjunk a forgalmazónál, hogy az adott illóolaj, illetve illatanyag használható-e, és ha igen, milyen mennyiségben egy bőrön maradó kozmetikum esetén.

Jó kencekészítést Mindenkinek!

Webáruház készítés